Logo

Život mezi řádky

Milovala jsem Picassa

Milovala jsem Picassa

Mackinová Jeanne

Pablo Picasso patřil k nejvýznamnějším umělcům dvacátého století a ženy byly jeho inspirací. Málokterá dokázala odolat jeho šarmu či vyhlídce zůstat navždy zachycena na jeho plátně, v dokonalých křivkách jeho soch. Příběhy prosycenými vůní levandule provází historička umění Alana, která na pouti po Pablových stopách objeví mnohem víc, než čekala. Více >

Tištěná kniha 352 Kč 469 Kč - 25 %
E-kniha 299 Kč 399 Kč - 25 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Pablo Picasso, jeden z nejvýznamnějších umělců dvacátého století, ale též velký milovník žen. Málokterá dokázala odolat jeho šarmu a mnohdy i vyhlídce stát se nesmrtelnou, být navždy zachycena na jeho plátně či v dokonalých křivkách jeho soch. Pablo Picasso měl za svůj život bezpočet milenek i několik manželek, z nichž některé potkáte i v tomto románu. 

Příběhy z Pablova života provází šumění moře, jižní vánek prosycený vůní levandule a tymiánu, zpěv cikád a noci plné zářivých hvězd… a výsledkem je koktejl namíchaný z vášně a krásy, jakému lze jen stěží odolat. 
Nechte se tedy přenést na jih Francie do období mezi válkami, ale i do padesátých let v USA poznamenaných neblaze proslulým mccarthismem. Na své cestě se seznámíte nejen s geniálním umělcem a některými z žen, jež prošly jeho životem, ale i s historičkou umění a začínající redaktorkou Alanou Olsonovou, která se na pouti po umělcových stopách dozvídá o minulosti vlastní rodiny víc, než by čekala.

Vychází v překladu Barbory Klasové.

Náhled knihy

Recenze

Komplexní a strhující portrét. 
– časopis People
 
Chytře vystavěná zápletka obsahuje dobře načasované zvraty a způsob, jímž autorka kreslí charakteristiky několika žen v Picassově životě, působí realisticky. Díky Mackinové se ženám, jež Picassa milovaly a inspirovaly, konečně dostává pozornosti.
- Publishers Weekly
 
Aktéry hlavního příběhu jsou i mnohé pozoruhodné vedlejší postavy… Poutavé vyprávění dovedně splétá různé časové roviny a nezapomíná na společenský kontext. Skvělý tip pro milovníky umění a čtenáře se zálibou v historii 20. století.
- Library Journal
 
Mackinová stvořila odvážný a košatý portrét velkého umělce a žen, jež pro něj ztělesňovaly inspiraci, zklamání, lásku i nenávist.
- Kate Quinn, bestsellerová autorka podle New York Times
 
Lyrická próza ve spojení s živým a detaily hýřícím příběhem – díky těmto atributům je kniha Jeanne Mackinové skutečným potěšením pro čtenáře historických románů. V intimních črtách žen, jež inspirovaly velká díla, jako by ožívalo samo umění. Nádherné čtení!
- Chanel Cleeton, bestsellerová autorka podle New York Times
 
Absolutně strhující a plné života! … Obraz rámovaný stínem slavného malíře postupně odhaluje překvapivé srdce příběhu: poutavé a upřímné hlasy žen a milenek, matek a jejich dcer.
- Suzanne Rindell, autorka historických románů
 
 
Podmanivý koktejl umění, vášně a intrik vás přenese do světa překvapivých střetů dvou mocných sil – lásky a kreativity. Barvitou prózu Jeanne Mackinové a její hluboké porozumění složitosti lidských vztahů ocení každý milovník krásy.
 
Kniha v sobě snoubí mé dvě vášně: umění a historické romány. A protože četné postavy a díla, jež autorka zmiňuje, jsou reálné, připravte se na spoustu hledání – já jsem chtěla každičký obraz vidět na vlastní oči!
- čtenářské recenze z Goodreads 

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 124×200, 352 stran
Datum vydání: 15. 8. 2024
ISBN: 978-80-7625-330-8

E-kniha

Velikost: 3.73 MB | 3.73 MB | 0.61 MB

Novinky