Logo

Život mezi řádky

Ta věc s Rachel

Ta věc s Rachel

O´Donoghue Caroline

Když Rachel, studentka pracující v knihkupectví, potká Jamese, je to životní přátelství na první pohled. Rozhodnou se proto bydlet spolu a užívat si bohémského života. Když se pak Rachel zamiluje do ženatého profesora, malér je rázem na světě. Dokonale satirický román Ta věc s Rachel je plný bolístek z neopětované lásky i drsného humoru. Více >

Tištěná kniha 365 Kč 429 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Když Rachel, studentka pracující v knihkupectví, potká Jamese, je to láska na první pohled. Nespoutaný a extravagantní James, který trvá na tom, že je heterosexuál, navrhne Rachel spolubydlení, čímž se zrodí přátelství, které oběma změní život. Společně vyvádí v ulicích Corku a snaží si udržet bohémský styl života, zatímco se oni i celé Irsko potácí na hraně finančního krachu.

Když se Rachel zamiluje do svého ženatého profesora, doktora Freda Byrnea, James jí pomůže zorganizovat v knihkupectví, kde oba pracují, autorské čtení, po kterém ho Rachel hodlá svést. Ale Fred má jiné touhy. Tak započíná série tajemství a kompromisů, které propletou osudy Jamese, Rachel, Freda a Fredovy okouzlující, maloměšťácké manželky. Román Ta věc s Rachel je literárním triumfem plným bolístek z neopětované lásky a drsného humoru.

Vychází v překladu Alžběty Komrskové.

Náhled knihy

Recenze

„Kniha plná lásky. Extrémně čtivá!“
– Vogue
„O’Donoghue mísí známé nástrahy dospívání se strhujícími morálními komplikacemi.” 
—People
 
„Román o mladém a beznadějném chtíči. Vtipné, milé a plné ostrovtipu.”
― Sunday Times, Nejlepší letní čtení
 
„Skvělé čtení! Vtipné a chytré.”
― Ann Napolitano, autorka knihy Ahoj krásko
 
„O'Donoghue má bystré oko pro bouřlivý život mladé ženy, která se snaží přijít na to, kým vlastně je. Hluboce uspokojivé. O'Donoghue našla způsob, jak vyprávět tento příběh ve scénách jak srdcervoucích, tak zábavných.“
― Ron Charles, Washington Post
 
„Bujaré, štiplavě satirické. Připomíná fikci Sally Rooney a Anne Tyler. Autorka zpochybňuje dynamiku moci, od akademické sféry přes nakladatelství až po ložnice. Dokonalý román.”
― New York Times
 
 
„Dokonalý chaos.” 
― Stylist
 
„Hluboce familiární a extrémně zábavný román, který obsahuje scénu z večírku tak trapnou, že jsem musela knihu odložit a trochu se nadechnout, než jsem pokračovala dál.”
― Eva Wiseman, Observer
„Výjimečně vtipné a srdcervoucí.”
― Time Magazine, knihy roku 2023
„Životy Rachel, Jamese, Freda a Fredovy okouzlující manželky se propletou v bolestném, dojemném románu o dospívání.”
― New York Post, 30 knih roku 2023, které si musíte přečíst
 
„Někdy jsou ty nejvášnivější milostné příběhy platonické. Tento příběh o dospívání, o irské absolventce a jejím nejlepším příteli gayovi, který je ostře vtipný, je srdečný a chytrý, zachycuje intenzitu přátelství, křehké šílenství mládí a zoufalství při hledání umělecké práce v recesi. 
― Guardian, nejlepší letní čtení
 
„Senzační novinka v rozvíjejícím se žánru románů pro mileniály.”
― Kirkus Reviews *
 
„Caroline O'Donoghue dokonale zachycuje intenzitu a vrcholy a pády první lásky, a přestože je Ta věc s Rachel prosycena nostalgií a srdcebolem, je také velmi, velmi vtipná.”
― Red Magazine
 
„Nekonvenční love story plná humoru. Tu věc s Rachel zhltnete na posezení a budete chtít víc.”
― Daily Express
 
„Příběh působí uhlazeně a rafinovaně jako seriál, ale to, co mu dodává srdce, je autorčin drsný humor. Hluboce uspokojujivý román o přátelství, lásce a nejistém Irsku roku 2010.”
― Irish Times
 
„Román vtipný, chaotický a vše další, co mládí může být. Autorka tvoří svět tak živý, že máte pocit, že vás obklopuje... Tato kniha vás chytne a nepustí.”
― Independent
 
„Ta věc s Rachel je můj oblíbený druh románu: okouzlující a komplexní, s nedokonalými a nesmírně milými postavami, kterým fandíte stránku za stránkou. Povinná četba!”
– Elin Hilderbrand, bestsellerová autorka
 
 
„Nádherné, hořkosladké a upřímné čtení.”
― Jenny Colgan, bestsellerová autorka
 
„Pokud jste někdy měli literární stáž, která se vám opravdu nevyplatila; pokud jste někdy uvažovali             o psaní scénáře s přítelem; pokud jste si někdy nebyli jisti, co dělat s titulem z angličtiny; pokud jste někdy přemýšleli, kdy začne část vašeho života s nákupem koberců; pokud jste se někdy vyhýbali návratu domů nebo vám došly věci, které byste mohli říct svým rodičům; pokud jste někdy vybudovali svůj život a svou osobnost kolem přítele; pokud jste někdy milovali nesprávného člověka nebo správného člověka ve špatný čas... Zkrátka, pokud jste někdy byli mladí, budete milovat Tu věc s Rachel jako já.“ 
– Gabrielle Zevin, bestellerová autorka knihy Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 304 stran
Datum vydání: 30. 8. 2024
ISBN: 978-80-7625-329-2

Novinky