Logo

Život mezi řádky

Zmizení Astrid Bricardové

Zmizení Astrid Bricardové

Lesterová Natasha

Špionka, poběhlice, nebo úspěšná návrhářka? Je známá jako múza Christiana Diora, ale Mizza Bricardová byla mnohem víc než to. Dala si slib: být zapamatována podle svých představ. Její slib ji doprovázel na cestě bouřlivými desetiletími a nestálými módními domy, až se nakonec skutečně zrodila legenda. Více >

Tištěná kniha 424 Kč 499 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Paříž, 1917: Špionka, poběhlice, nebo úspěšná návrhářka? Je známá jako múza Christiana Diora, ale Mizza Bricardová byla mnohem víc než to. Dala si slib: být zapamatována podle svých představ. Její slib ji doprovázel na cestě bouřlivými desetiletími a nestálými módními domy, až se nakonec skutečně zrodila legenda.

New York, 1970: Návrhářka Astrid Bricardová přijíždí do bohémské čtvrti Chelsea s odhodláním změnit svět módy navždy a vymanit se ze stínu své matky, módní ikony Mizzy Bricardové. A skutečně se jí to podaří – stává se múzou svého milence Hawka Jonese. Když jsou oba pozváni, aby soutěžili na módní události století – Bitvě u Versailles – Astrid obětuje vše, aby ukázala svůj talent. Ale právě když její kariéra začíná stoupat, záhadně zmizí a zanechává za sebou pouze bílé hedvábné šaty.

Francouzský venkov, současnost: Blythe Bricardová pochází z generace slavných módních múz, ale to neznamená, že se chce stát jednou z nich. Před lety se obrátila zády k tomuto světu a svým snům. Osud má však jiné plány a Blythe zjistí, že její maminka a babička skrývají více, než kdy tušila.

Vychází v překladu Kateřiny Harrison Lipenské. 

Náhled knihy

Recenze

„Představte si knihu Daisy Jones & The Six ve stylu Vogue! Tři generace žen se snaží prorazit v neúprosném světě módy. A zaplatí za to vysokou cenu.” 
– Kate Quinnová, bestsellerová autorka

“… třpytivé jako stříbrné minišaty, úchvatné jako Mick a Bianca Jaggerovi a atmosferické jako sedmdesátková diskotéka.” 
– Gill Paulová, autorka knih Jackie a Maria a Prokletí hrobky

„Tato kniha je odvážná, drzá a nádherná, stejně jako tři ženy, které ji vypravují. Věty Natashy Lesterové kloužou po papíře a já se od nich nemohla odtrhnout.“
– Kerri Maherová, autorka knihy Američanka v Paříži

„Jak všestranný román! Byla jsem ohromená. Natasha Lesterová přináší napínavou knihu, kterou nelze odložit. Tato autorka nás jako vždy oslní proplétáním faktů a fikce v dynamické, mnohovrstevnaté a vícegenerační ódě na módu, feminismus a milostné příběhy, které vám zlomí srdce a zároveň vás naplní nadějí. Zmizení Astrid Bricardové patří na samý vrchol vašeho seznamu knih k přečtení.”
– Renee Rosenová, bestsellerová autorka knihy Fifth Avenue Glamour Girl

„Studie toho, kam až je společnost ochotna zajít, aby potlačila silnou ženu."
– Kirkus 

O autorovi

Lesterová Natasha

Australská spisovatelka Natasha Lesterová (1973) si vybudovala úspěšnou kariéru v marketingu kosmetické společnosti L‘Oréal – lukrativní místo ale opustila, aby se mohla vrátit na univerzitu a věnovat se tvůrčímu psaní. Její prvotina What Is Left Over, After (A co zbude potom) získala ocenění T. A. G. Hungerforda za nejlepší beletristické dílo. Časopis The Age ji…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 124×200, 480 stran
Datum vydání: 13. 9. 2024
ISBN: 978-80-7625-308-7

Novinky